Részletes termékinformáció
Természetes zselésítő - Kevesebb cukor, rövidebb főzési idő
Nagy duzzadóképességű természetes anyag gyümölcs alapú lekvárok, zselék, vagy akár zöldséges aszpikok elkészítéséhez. Rövidebb főzési időt, gazdaságosabb cukorfelhasználást tesz lehetővé.
Öt ok, ami miatt érdemes pektint tenned a lekvárba:
- Rövidebb főzési idő
A hozzáadott pektinnek köszönhetően sokkal hamarabb éri el a jellegzetes gél állagot a lekvárod. Ez nem csak azért előnyös, mert kevesebb ideig kell a forró gyümölcsöket kevergetned a konyhában a nyári kánikulában, hanem azért is, mert a rövidebb főzési időnek hála, sokkal több vitamint is zárhatsz az üvegekbe, mint nélküle. - Jobban megőrzi a friss gyümölcsízt
A rövidebb főzési idő miatt, az így eltett lekvár íze sokkal inkább emlékeztetni fog a friss gyümölcs ízére. - Gyönyörű színek
A pektinnel készített lekvárok, sokkal élénkebb színűek maradnak, szintén a rövidebb főzési időnek köszönhetően. - Ugyanannyi gyümölcsből, sokkal több lekvár
Ugye mondanunk sem kell, hogy ez is a rövidebb főzés eredménye. A korábban bekövetkező zselésedés miatt, kevesebb víz fő ki, és párolog el a gyümölcsök húsából, így az üvegekbe kerülő mennyiség is több lesz, mint nélküle. - Cukor nélkül is befőzhetsz
Összetétel:
100% pektin
Felhasználás:
100 g pektin 18-20 kg gyümölcshöz elegendő. A főzési folyamat végén keverje el a szükséges mennyiséget a lekvár készítéséhez szánt cukorral, majd 5-10 percig forralja át újra a teljes mennyiséget. Kevésbé savas gyümölcsök esetén keverjen a főzethez kis mennyiségű citromlevet, vagy citromsavat a pektin hozzáadása előtt.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Eredet helye: EU
További információ: www.benefittreform.hu