Hozzávalók:
Tészta:
-290 g Bake-Free linzer lisztkeverék
-85 g EDEN PREMIUM eritvia
-35 g EDEN PREMIUM kókuszolaj
-220 g víz
-2 evőkanál vanília aroma
-1 kezeletlen citrom reszelt héja
Töltelék:
-2 adag sárgabarack lekvár
-250 g dió
-135 g eritrit
Máz:
-60 g mindenmentes étcsokoládé
-1 evőkanál EDEN PREMIUM kókuszolaj (8 g)
Elkészítés:
Töltelék:
Keverjük össze a diót az eritrittel és aprítsuk durvára.
Tészta:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük, amíg elkészítjük a töltelékeket, majd osszuk 4 egyforma részre. A formát (24x24 cm) béleljük ki szilikonos sütőpapírral. Nyújtsuk méretre a tésztát száraz felületen, majd rétegezzük a következő sorrendben: tészta, lekvár, dió. A legfelső réteg tésztát kenjük meg vékonyan még a maradék lekvárral. Amikor elkészült szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 50 perc alatt. Amikor kihűlt vágjuk 21 darab egyforma szeletre.
Máz:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé-olaj keveréket és egyenletesen oszlassuk el a kihűlt sütemény tetején.
Tippek, trükkök:
-Ha nem vagy igazán jártas a tésztanyújtásban elkészítheted úgy is, hogy egy szilikonos sütőpapírra rárajzolod a tepsi formáját és a másik oldalán nyújtod pontosan akkorára a tésztát, majd a tésztával lefele belerakod sütőpapírostól a formába és finoman lefejted róla a papírt.
-Ha nincs időd ennyit bíbelődni ezzel a sütivel, elkészítheted 3 lappal is.
1 szelet átlagos tápértéke:
180 kcal, 10 g zsír, 32,7 g szénhidrát amelyből poliolok 15,6 g, 3,3 g rost, 4 g fehérje
1 szelet átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 17,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a dió és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
További Húsvéti receptekért kattins ide:
Mindenmentes kókuszos álom
Tej- és cukormentes tojáslikőr
Quinoás kenyér
Céklás humusz
Mindenmentes kókuszgolyó