Részletes termékinformáció
Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.
Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.
A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!
Összetevők:
gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 100 g kisült kész kenyérben*
Energia: 1502 kJ / 354 kcal - 933 kJ / 220 kcal
Zsír: 1,7 g / 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g / 0,4 g
Szénhidrát: 74,7 g / 45,8 g
- amelyből cukrok: 1,4 g / 1 g
Rost: 5,2 g / 3,2 g
Fehérje: 7,5 g / 4,8 g
Só: 0,02 g / 0,82 g
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, 1 g kókuszolaj felhasználásával.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):
- 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
- 3 g porélesztő
- 1 g szódabikarbóna
- 4 g só
- 275 g langyos víz
- 20 g frissen facsart citromlé
- 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés:
- A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.
- Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)
- Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
- Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.
- Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
- Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.
- A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.
Fontos megjegyzések:
- Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
- A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
- Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen!
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!
Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 április