Összetevők:
A tészta bundához:
- 20dkg finomliszt
- 20g tojáspótló por
- 4 dl jéghideg víz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál só
Zöldségek:
- 60dkg vegyesen, amit szeretnétek kirántani: lehet rózsájára szedett karfiol, brokkoli, zellergumó csíkok, sárgarépa. Akár tofut is használhatunk.
Alaposan mossuk meg a kiválasztott zöldségeink és csepegtessük le őket.
Elkészítés:
A tésztához összeszitáljuk a lisztet, a szódabikarbonát, a sót és a keményítőt.
A 20g tojáspótló porunkat kikeverjük 80ml vízzel, ezzel két tojást tudunk kihelyettesíteni. A tojásainkat összekeverjük nagyon hideg vízzel, előtte akár a hűtőbe is tehetjük előhűteni. Ezután elkezdjük apránként hozzáadagolni a lisztet. Ne keverjük túl akkor nem lesz ropogós a panír, nem baj, ha maradnak bent csomók.
Ezután nincs más dolgunk, mint a zöldségeinket a masszába mártani és forró olajban kisütni.