Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1kg barna csiperke gomba
- 4 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 4db teljes kiőrlésű zsemle
- 4db főtt tojás
- 1 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csiperkegombákat alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, napraforgó olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Belereszeljük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy evőkanál fűszerpaprikával. Addig főzzük a gombapörkültünk, amíg el nem fő a leve, ezután leturmixoljuk. A gomba péphez hozzáadjuk a vízbe áztatott majd jól kinyomkodott zsemléket, a tojást, a zsemlemorzsát és a petrezselymet. Összedolgozzuk a fasírtunkat, ha szükséges még tehetünk bele sót és borsot.
Sütőpapírral kibélelünk egy őzgerinc formát. Belekanalazzuk a fasírtunk egyik felét, ráfektetjük az egész főtt tojásokat hosszában, majd betakarjuk a maradék masszával. 180 fokon 25 percig sütjük.
Tipp: füstölt paprikát is adhatunk hozzá egy még különlegesebb ízért.