Részletes termékinformáció
Héj nélküli tökmag védőgázas csomagolásban.
A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek.
Miért jó?
A tökmag legfontosabb tulajdonságai:
- gazdag tápanyagban,
- telítetlen zsírsavakat tartalmaz,
- koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen)
- lassítja az érelmeszesedést,
- vitaminokban gazdag,
- vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású.
Allergének:
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 2382 kJ / 575 kcal
Zsír: 43 g
- amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 3,6 g
- amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 35 g
Só: 0,05 g
Foszfor: 1174 mg 168 % NRV*
Magnézium: 592 mg 158 % NRV*
E-vitamin: 38 mg 317 % NRV*
Réz: 1,3 mg 130 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
A termék összetételének elemézésekor kapott értékek a természetes alapanyagból készült élelmiszerek esetén megszokott mértékben ingadozhatnak.
- A foszfor hozzájárul a normál fogazat fenntartásához.
- A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
Figyelmeztetés:
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.