Hozzávalók 4 személyre:
- 140 g Dénes Natura vöröslencse
- 800 ml víz
- Benefitt parajdi só
- Lakshmy őrölt feketebors
- gluténmentes általános lisztkeverék a bundához
- Trigramm kókuszzsír a sütéshez (opcionális)
Elkészítése:
Forralj fel 400 ml vizet és áztasd be bele 15-20 percre a vöröslencsét, majd turmixold le. Egy edénybe tedd fel a maradék 400 ml vízzel, sózd, borsozd ízlés szerint, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ezután öntsd ki egy hőálló edénybe/formába, simítsd el benne egyenletesen, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. Dermedés után vágd kockákra a tofut. A bundához keverj palacsintatészta sűrűségű tésztát a lisztből és vízből. Sózd meg a tésztát, forgasd bele egyenként a tofukockákat, majd airfryerben vagy bő olajban süsd aranybarnára. Tálald édes chili szósszal vagy ízlés szerint bármilyen mártogatóssal.