Részletes termékinformáció
Általános gluténmentes lisztkeverék pékárukhoz és általános konyhai használatra.
Összetevők:
kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, dextróz, stabilizátorok (guargumi), burgonyapehely, burgonyarost, lisztkezelő szer (aszkorbinsav)
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1448kJ/341kcal
Zsír: 0g
- amelyből telített 0g
Szénhidrát: 82g
- amelyből cukrok: 4,4g
Rost: 2,9g
Fehérje: 1,8g
Só: 0,01g
Felhasználás:
Basic kenyér
Hozzávalók:
- 500 g langyos víz, 20 g méz, 25 g friss élesztő, 15 g psyllium rost (por állagú útifű), 500 g Basic gluténmentes lisztkeverék, 12 g só, 15 g olaj.
Elkészítés:
- Mérjük egy keverőtálba a vizet, a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá egy kézi habverővel a por állagú útifüvet, várjunk fél percet, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a sót. Gyúrjunk egynemű tésztát, közben öntsük hozzá az olajat.
- Egy sütőpapírt kenjünk le vékonyan olajjal és gyúrjuk át rajta a tésztát, és lapítsunk belőle kb. 0,5 cm vastag téglalapot. A két rövidebb oldala mentén hajtsuk be a feléig a tésztát, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Tegyük a sütőpapírral együtt egy kenyérsütő formába, fóliázzuk le és
- Szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. 180C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percet, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsára és süssük további 10 percet. Rácson hűtsük ki teljesen a kenyeret.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó! 5-25C
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. február