Részletes termékinformáció
A teriyaki hagyományosan a szójaszósz, szaké vagy mirin, és cukor vagy méz elegyítéséből és hevítéséből készül. A szószt felforralják, majd addig hűtik, amíg el nem érik a megfelelő sűrűséget. Az így elkészült szószt pl. zöldség marinírozására, grillezéshez, roston sütéshez használják. A teriyaki szósz használata Japánból terjedt el az egész világon.
Összetevők:
barna cukor, szójaszósz (szójabab, liszt, só, cukor, búzaliszt), víz, glükózszirup, rizsbor, módosított keményítő (tápióka), só, borecet, színezék: ammónia karamell, stabilizálószer: xantángumi, karragén, gyömbér.
Allergének:
Szója, glutén
Tápérték 100g termékben:
Energia 982 KJ / 235 kCal
Szénhidrát 56g
- ebből cukor 44g
Fehérje 1,8g
Só 6,5g
Tárolás:
Hűvös, fényvédett helyen tárolandó. Felbontás után hűtve tűrolandó, és legfeljebb 5 napig fogyasztható.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2022 március