Részletes termékinformáció
Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény. Sok vitamint tartalmaz: A, C, E, béta-karotin. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofillja vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert.
A magok csíráztatása:
Csíráztatás előtt mossuk meg jól a magokat, beáztatni nem szükséges. Helyezzük a tálat vagy csíráztató üveget világos, de nem napsütötte helyre. Fontos, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek.
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer.
Csírázási idő: 3-4 nap.
Felhasználás:
kiválóan fogyasztható vajas kenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben.
Zsázsacsíra saláta 1 személyre:
Hozzávalók:
- 15 dkg zsázsacsíra,
- 1 dl joghurt,
- 5 dkg zöldpaprika,
- 5 dkg paradicsom,
- 1 teáskanál finomra vágott metélőhagyma,
- citromlé,
- só.
A paprikát és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük a csírával. A joghurtba belekeverjük a metélőhagymát, pár csepp citromlével és ízlés szerint sóval ízesítjük, majd a salátára öntjük.