Részletes termékinformáció
Amellett, hogy gyors és laktató reggelink pótolhatatlan összetevője, édességek és sütemények alacsony cukortartalmú alapanyaga is egyben. Sűríthetjük vele ételeinket, használhatjuk panírozásra is.
A régiek zabkásaként fogyasztották. A skótoknál tradicionális értékkel bírt. Ez a növény ugyanis jobban megtermett a rövid, csapadékos termesztési időszakban, mint a búza. Ősi iskoláikban egy úgynevezett Meal Monday nevű szünetet is tartottak, amikor a tanulók is részt vehettek betakarításában. Úgy fogyasztották, hogy éjszakára sós vízbe áztatták, s lassú tűzön főzték meg.
Különleges szokások is kapcsolódtak kultúrnövényükhöz: készítésekor mindig az óramutató járásával megegyező irányban kavargatták és állva fogyasztották. Amíg ebből a perjeféléből Belgiumban sört főznek, addig az algolszász területeken a mai napig a reggelik elmaradhatatlan szereplője a zabpehely.
A pehely feltalálása, kikísérletezése Will Keith Kellogg nevéhez fűződik. Orvosként, testvérével azon dolgoztak, hogy legegészségesebb életmódra tanítsák betegeiket. A gyomrot megterhelő reggeli helyett a gabonákat részesítették előnyben. Áztatás utáni rossz állagukat úgy tudták kivédeni, hogy a búzaszemeket hengerek között kilapították, majd szárították.
A zabpehely a sportolók életében hangsúlyos szerepet tölt be. Továbbá segíti a diétát, teltségérzetet okoz. Ha fogyasztunk belőle, nem kell attól tartanunk, hogy csillapíthatatlan farkaséhség törne ránk.
Nem szükséges tovább keresgélnünk, ha rostban gazdag alapanyagra van szükségünk! A N&Z Zabpehely igazán sokféleképpen fogyasztható és ízesíthető:.
- Felhasználásának legnépszerűbb módja a vízben való felfőzés. Gyorsan elkészíthető, akár főételekhez vagy desszertekhez is felhasználhatjuk.
- Kásaként vagy gyümölcsökkel, lekvárral ízesítve is kitűnő. Tápláló kekszek és desszertek fő összetevője lehet.
- Nagyszerű húsok panírozásához, töltelékes ételekhez, levesbetétként egyaránt.
Különlegessége, hogy bármilyen ízvilágú ételhez alkalmazhatjuk. Érdemes kicsit vízbe áztatni, hogy megpuhuljanak a pelyhek és jobban tudjunk velük dolgozni. Pehelyből készített fasírt nagy kedvence lehet a vegetáriánusoknak. Bátran használhatjuk szaftosabb ételekhez is, a pehely felszívja a nem szükséges nedvességet.
- A tészták, a kenyerek és a húsok állagán is lazíthatunk a N&Z Gluténmentes Zabpehellyel.
- Párolt zöldségek panírozására is ideális választás.
- Nagyon jó állagot érhetünk el vele, ha palacsintát, gofrit készítünk.
- A legideálisabb választás gyümölccsel töltött pitékhez, rizskoch-okhoz, valamint pohárkrémekhez.
A termék gluténmentes minősítésű.
Összetevők:
100% gluténmentes zabpehely
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1530 KJ / 365 kcal
Zsír: 6,9 g
- amelyből telített zsírok: 1,2 g
Szénhidrát: 56 g
- amelyből cukrok: 1,3 g
Rost: 11 g
Fehérje: 14 g
Só: 0 g
Ajánlott fogyasztása:
2-2 evőkanál zabpehely napi két étkezésnél
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 szeptember