Részletes termékinformáció
A mungóbab konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban is gazdag.
Összetevők:
100% szárított mungóbab (Vigna radiata)
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1452 kJ / 347 kcal
Zsír 1g
- amelyből telített zsírok 0g
Szénhidrát 63 g
- amelyből cukrok 7g
Fehérje 24 g
Felhasználása:
egytálételek, főzelékék, saláták, pástétomok kedvelt alapanyaga. Készíthetünk belőle kását, színesítheti a reggeli ételeinket, de például levesnek is kiváló.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 május