Részletes termékinformáció
Bolondítsd meg a tengeri sót egy kis csípősséggel. Ez a Kotányi keverék a tengeri sót a legfinomabb chilivel ötvözi.
A chili az egyik legsokoldalúbb fűszerünk. A számtalan fajtában elérhető, tüzes, gyümölcsös ízű chili világszerte népszerű fűszer.
A chili jellegzetes, erős ízéről ismert. A chili azonban nem csak csípős tud lenni: a különböző fajtákat gyümölcsös és édeskés jegyek jellemezhetik. A chili remek választás halakhoz, húsokhoz, zöldségekhez és ragukhoz, de zamatos íze miatt édességekhez, például csokoládés fogásokhoz is jól illik.
A chili gyümölcsös, tüzesen erős íze remekül illik a fokhagymához, a római köményhez, a gyömbérhez, a paradicsomhoz és a vaníliához. Azonban ne feledd: Nem mindenki rajong a csípős ételekért, ezért légy óvatos, amikor chilivel fűszerezel.
Összetevők:
50% chili, jódozott tengeri só (tengeri só, kálium-jodát)
Tápérték: 143 Kcal
Felhasználás:
A chiliben a maglécek, azaz a termés belsejében lévő világos erek az erős részek. Ha nem szeretnéd, hogy az étel túl erős legyen, célszerű eltávolítani a friss vagy szárított paprika magjait és ereit. Így az étel inkább csak a paprika ízét veszi át, és a kevesebb kapszaicin révén kevésbé lesz csípős. A chili gyakorlatilag bármilyen étel ízesítéséhez használható – nem csak levesekhez, ragukhoz, chilis babhoz és currykhez. Különösen jól passzol a halakhoz, a húsokhoz, a zöldségekhez, a levesekhez, a szószokhoz, a hüvelyesekhez és a csokoládéhoz.
TIPP!
A chili égető ízének enyhítéséhez fogyassz tejet, kakaót vagy érett parmezánt. Azonban légy óvatos - a víz éppen ellenkező hatást vált ki!
Tárolás száraz, hűvös helyen.
Forrás: gyártó / forgalmazó 2021. november