Részletes termékinformáció
Elsősorban fűszerként használják fel. Kellemes ízű, étvágyfokozó, elterjedt ételízesítő, savanyúságtartósító.
Gyógyászati felhasználása jelenleg csak a népi gyógyászatban terjedt el, elsősorban az emésztőszervrendszeri panaszok csökkentésére.
- A teakészítés ajánlati módjai:
- Virágokból, levelekből, füvekből álló teák esetén 1 csésze teához (2,5dl) egy csapott evőkanálnyi anyagot tegyünk, öntsük rá a forrásban lévő vizet, majd 5 perc után szűrjük le.
- Gyökerekből, kérgekből, termésekből és magvakból álló teák esetén 2,5dl forró vízben 5 percig főzzük az egy csapott evőkanálnyi növényi anyagot, majd leszűrjük.
- Egyéb növényi anyagokból vagy hőre érzékeny anyagból álló teákat 1 csapott evőkanál mennyiségben csészébe téve kézmeleg vízzel leöntjük, lefedjük és legalább 5 órás áztatás után leszűrjük.
A teakészítés ajánlati módja: 1.
Összetevők:
kapormag
Származási hely: Magyarország
Gyártó:
Gyógyfű Kft.