Hozzávalók:
Gluténmentes Amurex cirok cipó, szeletelve, pirítva
1 nagy bögre főtt fehérbab vagy 1 konzerv fehérbab, és 50 ml a főzőlevéből
4 csepp folyékony füst
3 evőkanál Chtoura Garden tahini
1 evőkanál gluténmentes Naturmind sörélesztőpehely
1 teáskanál Lakshmy római kömény
fokhagyma, só bors ízlés szerint
3 evőkanál olívaolaj
300 g gomba negyedbe vágva vagy 2 kápia paprika csíkokra vágva, vagy 1 nagy padlizsán szeletelve
A díszítéshez:
csilipehely ízlés szerint
zöldfűszerek vagy csírák
Elkészítés:
Aprítógépben krémesre pürésítjük a főtt babot a fűszerekkel, a főzőlevével az olajjal és a tahinivel.
A gluténmentes Amurex cirok cipót felszeleteljük, és rákenjük a babkrémet. Megszórjuk a csilipehellyel.
A gombát (padlizsánt, vagy paprikát) grillrácson megsütjük, vagy olívaolajon megpirítjuk, és ráhalmozzuk a babkrémre. Zöldfűszerekkel díszítjük.