Részletes termékinformáció
Az extra szűz olívaolaj (extra virgin olive oil) az olívaolaj kategóriában az egyik legmagasabb minőségű és legtisztább formája. Ezt az olajat rendkívüli gondossággal állítják elő az olíva gyümölcsökből, és a minőséget szigorú előírások szerint ellenőrzik.
Az extra szűz olívaolaj az olajkinyerés legjobb minőségű és legelső sajtolt része. Nincs benne hozzáadott olaj, vegyi anyagok vagy más olajok keveréke. Az olajat hidegen sajtolják, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsöt mechanikusan préselik, és nem használnak hőt vagy vegyszereket az olaj kinyeréséhez. Az extra szűz olívaolajnak jellegzetesen gyümölcsös, friss, és gyakran enyhén pikáns vagy keserű íze van. Az illat is gazdag és kellemes.
Az extra szűz olívaolaj gazdag egészséges zsírokból, például az egyszeresen telítetlen zsírsavakból, és tartalmaz antioxidánsokat is, amelyek segíthetnek a szív- és érrendszeri egészség védelmében. Rendszeres fogyasztása az egészséges étrend részeként előnyös lehet.
A Pietro Coricelli extra szűz olívaolaj a Mediterrán Medence olajfáinak gondosan válogatott terméséből préseléssel előállított, jellemző karakterjegyekkel bíró, kitűnő íz- és illatvilágú növényi olaj. Ízlelése egy korty a Pietro Coricelli hagyományokból. Ideális salátákhoz, húsokhoz és halételekhez is, amelyeknek kellemesen karakteres ízt ad.
Tápérték adatok 100ml termékben:
Energia: 3378kJ/807kcal
Zsír: 91,3g
- amelyből telített zsírsavak: 13,0g
Felhasználás:
Az extra szűz olívaolaj széles körben felhasználható a konyhában. Ideális salátákhoz öntetként, sütéshez, pároláshoz, pörköléshez és főzéshez. A tisztaság és gazdag íz miatt akár önmagában is tálalható például friss kenyérrel.
Recept ajánlat:
Fokhagymás toast
Hozzávalók 4 főre:
8 db vékony szelet kenyér
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
szeletelt rozmaring
5-6 evőkanál extra szűz olíva olaj
Elkészítés:
A fokhagymát finomra vágjuk és a felhevített extra szűz olíva olajban a rozmaringgal együtt addig pirítjuk, amíg arany színűre változik. Közben a sütőt bekapcsoljuk közepes vagy erős grill funkcióra. A kenyereket meglocsoljuk az olajos keverékkel és betesszük a sütőbe. Amikor aranybarnára sültek, tálcára szedjük a kenyereket és felvágottak, sajtok vagy mártások mellé tálaljuk. Kenyér helyett használhatunk bagettet.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 április