Hozzávalók 22 cm-es csatos tortaformához:

A tésztához:

  • 270 g hámozott, reszelt sárgarépa
  • 80 g Naturfood Pekándió + a maradék a zacskóból díszítésre
  • 190 g Vegadokk Süt-Főz Lisztkeverék
  • 40 g Benefitt Mandula Liszt
  • 1 csomag Haas Natural Sütőpor
  • 1 mokkáskanál Lakshmy Őrölt Fahéj
  • 1 késhegynyi Lakshmy Őrölt Szerecsendió
  • 1 késhegynyi Lakshmy Őrölt Szegfűszeg
  • 1 csipet Benefitt Fehér Finom Himalája Só
  • 3 tojás (vegán verzióhoz helyettesítsd tojáspótlóval)
  • 120 g Interherb Gurman Lágy Barna Nádcukor
  • 120 g Benefitt Világos Barna Nádcukor
  • 80 g Biogold Napraforgó Sütőolaj


A „sajt”krémhez

  • 200 g Kalifa Kesudió, áztatva
  • 300 g Violife Creamy Natúr
  • 120 g Kara UHT Kókuszkrém
  • 120 ml Biorganik Juharszirup
  • 50 g Love Diet Kókuszolaj
  • Késhegynyi Lakshmy Bourbon Vanília Por
  • 1 evőkanál friss narancslé

 

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, majd a forma oldalait kend ki zsiradékkal és tedd félre, amíg összeállítod a tésztát. A sárgarépát tisztítsd meg és reszeld le, a pekándiót aprítsd fel, majd rakd ezeket is félre.

Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztkeveréket, a mandulalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a fűszereket, csipet sót. Egy nagyobb tálban keverd habosra a tojásokat, a világos nádcukrot, és a lágy barna nádcukrot. Lassan, folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá az olajat és 1-2 perc alatt keverd ki habosra. Add hozzá a száraz összetevőket, a sárgarépát és a felaprított diót, majd egy spatulával alaposan keverd össze.

A keveréket öntsd bele az előkészített tortaformába, és egyenletesen oszlasd el benne. Süssd előmelegített sütőben 30 percig. Ha bizonytalan vagy, hogy megsült-e a torta, végezz tűpróbát. Szúrj egy tűt vagy egy fogpiszkálót a torta közepébe és húzd ki. Akkor kész a torta, ha a tű/ fogpiszkáló tiszta marad, miután kihúztad. A tésztát rakd félre hűlni a tortaformában.

A töltelék összetevőit rakd egy gyorskéses aprítóba, és néhány perc alatt krémesítsd, míg sima, csomómentes krémet kapsz. 

Vedd ki a teljesen kihűlt tortát a formából, vágd félbe a tésztát vízszintesen (nagy késsel vagy cérnával). Kend a krém harmadát a két réteg tészta közé, majd tedd vissza a csatos tortaformát. Öntsd a maradék ⅔ masszát a tészta tetejére, oszlasd el egyenletesen. Tedd a tortát hűtőbe egy éjszakára vagy minimum 5 órára. 

Amikor kellőképpen megdermedt a krém, szedd le róla a csatos tortaformát, díszítsd reszelt répával és darált pekándióval. 

 

Szerző
Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs