Részletes termékinformáció
Gluténmentes zabpehelyliszt, felhasználható kásákba, müzlikbe, süteményekbe.
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek, kelt tészták készítésére nem alkalmas.
A zabpehelyliszt a többi gabonaliszthez képest kevesebb keményítőt és több rostot, fehérjét és zsírt tartalmaz, aminek köszönhetően lassabban és kevésbé emeli meg a vércukorszintet (glikémiás indexe alacsonyabb). E miatt vércukorproblémák esetén ajánlott a finomlisztet zabpehelylisztre cserélni.
A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehelyliszt segít megelőzni a székrekedést és csökkenthetii a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében.
Összetétel:
100% teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
Allergének:
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia 1545 kJ / 367 kcal
Zsír 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak 1,0 g
Szénhidrát 60,5 g
- amelyből cukrok 1,2 g
Fehérje 12,3 g
Só 0,02 g
Felhasználás:
Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, lepény készítéséhez, de kelt tészták és kenyér esetében inkább keverjük össze más liszttel (durumliszt), mert önmagában a zabpehelylisztből nem lehet olyan laza, ruganyos tésztát készíteni, mint azt a búzaliszttel megszoktuk. Felhasználható panírozáshoz, sűrítéshez, fasírthoz is.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Egyesült Királyság
Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 április