Részletes termékinformáció
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Összetevők:
köles
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1560 KJ / 369 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 72 g
- amelyből cukor: 0,5 g
Zsír: 3,5 g
- melyből telített zsírsav: 0,5 g
Só: 0,01 g
Felhasználás:
Natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Elkészítés:
Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 március