Részletes termékinformáció
Burgonyakeményítő alapú gluténmentes lisztkeverék 500g-os kiszerelésben.
Süss finom, illatos gluténmentes péksütiket a Basic lisztkeverék segítségével! Ha mindened volt a fehér kenyér, azonban gluténmentes, esetleg tej-,és tojásmentes életmódra kellett váltanod, akkor nem kell csüggedned, hiszen ez a lisztkeverék szuper alternatívát jelenthet. Alacsony rosttartalommal rendelkezik, ezért jó választás lehet azok számára, akik valamilyen oknál fogva kerülik a magas rosttartalmú élelmiszereket.
Összetevők:
burgonyakeményítő (Lengyelország), gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt, kölesliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, almarost), guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz
Hozzáadott cukrot a lisztkeverék nem tartalmaz, csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékeben / Átlagos tápérték 100 g az elkészítési javaslat alapján elkészített kész kenyérben:
Energia: 1346 kJ / 317 kcal - 940 kJ / 221 kcal
Zsír: 0,1 g / 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g / 0,2 g
Szénhidrát: 76 g / 51 g
- amelyből cukrok: 0,3 g / 2,2 g
Rost: 3,2 g / 2 g
Fehérje: 1 g / 0,6 g
Só: 0,04 g / b1,8 g
Felhasználási terület:
gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, kenyerek és pékáruk készítéséhez.
Elkészítési javaslat formakenyérhez:
Hozzávalók:
- 500 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék
- 16 g cukor
- 14 g Himalája só
- 1 csomag porélesztő (7 g)
- 460 g langyos víz
- 20 g olaj
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.
A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható (szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben is lehet tárolni, de fogyasztás előtt érdemes kenyérpirítóban vagy mikróban langyosítani.
Tárolás:
száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024. március