Részletes termékinformáció
A Penne az egyik leghíresebb tésztaféle és egész Olaszországban nagyon népszerű. A Penne, mely magyarul tollat jelent, cső alakú, ferdén levágott végekkel rendelkező forma, melyet a régi idők töltőtollának szára ihletett. A bordázott felületű penne tészta kiváló a hús, zöldség, sajt és olaj- vagy vaj alapú szószokhoz is. Ugyanakkor szósszal és sajttal készült sült ételekhez is nagyszerűen illik.
Összetevők:
fehér kukoricaliszt 65%, sárga kukoricaliszt 29.5%, rizsliszt 5%, ivóvíz, emulgeálószerek: zsírsavak mono és digliceridjei
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 359 kcal / 1524 kJ
Zsír 1,8 g
- amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 78,7 g
- amelyből cukrok 1,2 g
Rost 1,1 g
Fehérje 6,5 g
Só 0,003 g
Elkészítés:
- KIZÁRÓLAG A SZÜKSÉGES VÍZMENNYISÉGET HASZNÁLJA - Általában fél és egy liter közötti vízmennyiség elegendő 100 gramm tészta elkészítéséhez. Ezzel a tudatos magatartással Ön odafigyel a Föld korlátozott vízkészleteinek problémájára.
- TEGYE FEL A FEDŐT A FAZÉKRA - Így a víz rövidebb idő alatt éri el a forráspontot.
- FORRÁSKOR ADJA HOZZÁ A SÓT A FŐZŐVÍZHEZ - A só lassítja a forrási folyamatot, ami magasabb gáz- illetve energiafogyasztást idéz elő.
- A FŐZÉSI IDŐ FELÉNÉL VEGYE LE AZ EDÉNYT A TŰZRŐL - A fedő alatt a tészta az elzárt tűz esetén is tovább fő.
- HASZNÁLJA AZ EDÉNYEK ELMOSÁSÁRA A TÉSZTAFŐZŐ VIZET - Így csökkentheti a vízfogyasztást.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Olaszország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2019 október