Hozzávalók a tésztához: 

A töltelékhez: 

A sziruphoz: 

  • 100 g Benefitt nádcukor  
  • 3 db bio narancs leve  
  • 1 db bio narancs héja, vagy 1 csapott evőkanál száraz narancshéj

Elkészítése
A tészta hozzávalóit konyhai robotgépben, dagasztó karok segítségével keverd össze. Ügyelj rá, hogy minden összetevő szobahőmérsékletű legyen, a mandulatejet pedig langyosan keverd bele. Addig dagaszd a tésztát, míg az puha, nyújtható lesz és leválik a tál oldaláról. Tedd a tésztát kilisztezett tálba és takard le konyharuhával. Meleg helyen keleszd kb. 1 órát, míg a duplájára kel a tészta. Amíg kel a tészta, addig készítsd el a tölteléket. Ezt a folyamatot hagyd a kelesztés második felére, hogy még meleg töltelékkel tudd megkenni a babkát. A töltelékhez a vegán csokoládét vágd fel apró darabokra. Add hozzá a vajhelyettesítőt, porcukrot, a kakaóport és a kardamomot. Gőzfürdő felett, folyamatos kevergetés mellett olvaszd össze a töltelék hozzávalóit. Amikor megkelt a tészta, borítsd ki egy meglisztezett felületre, és nyújtsd ki fél centiméter vastagságúra. 

A tölteléket kend rá, ügyelve, hogy a szélekhez közel is kerüljön a finomságból. Tekerd fel a tésztát. Éles késsel hosszában vágd ketté, így két hosszú tésztacsík keletkezik. Óvatosan csavard össze a két csíkot. A kenyérsütő formát margarinnal kend ki és helyezd bele a tésztát. Ha esetleg a babka hosszabbra sikerül, mint a forma, óvatosan nyomkodd össze, hogy beleférjen. Konyharuhával takard le és további félórát pihentesd. 

Előmelegített, 170 °C-os sütőben süsd 35- 45 percig (tűpróbáig). Ha túl gyorsan pirulna a babka teteje, akkor takard le alufóliával és úgy süsd tovább. A sziruphoz a nádcukrot, a frissen facsart narancslevet és a narancs reszelt héját közepes lángon kb. 10 percig forrald, amíg besűrűsödik. Amikor elérted a megfelelő szirupos állagot, vedd le a tűzről. Miután kivetted a babkát a sütőből, kend meg a sziruppal. Hagyd teljesen kihűlni, és már fogyaszthatod is! 

Szobahőmérsékleten, légmentes csomagolásban 3 napig eláll.