Részletes termékinformáció
A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Miután a rozs sikértartalma jóval alacsonyabb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Magas B1 vitamin-, kalcium-, niacintartalma szintén emeli tápértékét. A teljes kiőrlésű liszt jelentős élelmi rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és az élelmi rost hiány okozta betegségek kialakulását.
Allergének:
Glutént tartalmaz!
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1410 kJ (337 kcal)
Zsír: 1,7 g
- ebből telített: 1,3 g
Szénhidrát: 66 g
- ebből cukrok: 0,2 g
Fehérje: 9,3 g
Só: 0 g
Tárolás:
száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023 július