Hozzávalók:
- 250 g mimen cirok pékáru lisztkeverék
- 230 ml langyos víz
- 10 g cukor
- 10 g friss élesztő
- 6 g só
Elkészítés sütőben:
A langyos vizet, cukrot és élesztőt összekeverjük, ehhez adagoljuk a lisztet és a sót. A hozzávalókat jól dagasszuk össze, amíg egyenletes nem lesz a tészta.
Pihentessük 10 percet, majd lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót.
Langyos helyen kelesszük (40 C-on kb. 20 perc) a másfélszeresére. Sütés előtt kenjük meg olajjal a tészta tetejét, így tetszetősebb színe lesz és jól vágjuk be.
Előmelegített 190 C-os, hőlégkeveréses sütőben süssük 45 percig. A sütő aljába helyezzünk egy kis edényben vizet.
Hűvös helyen, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Forrás: Hunorganic Kft.