Hozzávalók:

  • 250 g mimen cirok pékáru lisztkeverék
  • 230 ml langyos víz
  • 10 g cukor
  • 10 g friss élesztő
  • 6 g só



Elkészítés sütőben:

A langyos vizet, cukrot és élesztőt összekeverjük, ehhez adagoljuk a lisztet és a sót. A hozzávalókat jól dagasszuk össze, amíg egyenletes nem lesz a tészta. 

Pihentessük 10 percet, majd lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. 

Langyos helyen kelesszük (40 C-on kb. 20 perc) a másfélszeresére. Sütés előtt kenjük meg olajjal a tészta tetejét, így tetszetősebb színe lesz és jól vágjuk be. 

Előmelegített 190 C-os, hőlégkeveréses sütőben süssük 45 percig. A sütő aljába helyezzünk egy kis edényben vizet. 

Hűvös helyen, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

 

Forrás: Hunorganic Kft.