Részletes termékinformáció
Cirok alapú cipó lisztkeverék.
Összetevők:
cirokliszt (48%), tápióka keményítő, útifű maghéj rost, antioxidáns (aszkorbinsav).
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1470 kJ / 347 kcal
Zsír 2 g
- ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 74 g
- ebből cukrok 0 g
Rost 7 g
Fehérje 5 g
Felhasználás:
Cirok cipó recept
Hozzávalók:
• 250 g univerzális cirok lisztkeverék
• 230 ml langyos víz
• 10 g cukor
• 10 g friss élesztő
• 6 g só
Elkészítés sütőben:
A langyos vizet, cukrot és élesztőt összekeverjük, ehhez adagoljuk a lisztet és sót.
A hozzávalókat jól dagasszuk össze, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Pihentessük 10 percet majd lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. Langyos helyen kelesszük (40C-on kb. 20 perc) a másfélszeresére. Sütés előtt kenjük meg olajjal a tészta tetejét, így tetszetősebb színe lesz és jól vágjuk be. Előmelegített 190C -os, hőlégkeveréses sütőben süssük 45 percig, a sütő aljába helyezzünk egy kis edényben vizet. Hűvös helyen, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ipari sütő esetén: Sütés 190C -on, légkeveréssel 45 percig , első 1 perc 200C -on 30% gőzzel.
Palacsinta recept
Hozzávalók:
• 200 g liszt
• 600 ml szódavíz v. víz
• 4 db M-es tojás
• 12 g olaj
• 1 csipet só
Elkészítés:
- A hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk, várunk 5 percet míg besűrűsödik.
- Forró, kiolajozott palacsintasütőbe adagolva aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
- Ha sűrűsödik a palacsinta tészta öntsünk hozzá további vizet. Az adag kb. 15 db palacsintához elegendő.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 november