Részletes termékinformáció
A Ceylon típusú fahéj a legjobb minőségű és legegészségesebb. A Cassia fajtához képest finomabb, édesebb ízű, és mindazonáltal abszolút megbízható minőségű.
A ceyloni fahéj proantocianidinok-nak nevezett antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek kiváló védelmet nyújtanak a rák- és a szívbetegségek ellen. Gyulladás- és parazitaellenes tulajdonságairól is jól ismert, elősegítheti az emésztést, csökkentheti a vérnyomást. Az orvosok nagyon gyakran „írnak fel” fahéjat cukorbetegeknek vagy inzulinrezisztenseknek, mivel az hatékonyan segítheti a szervezetünket a cukorszint mérséklésében. A ceyloni fahéj emellett kiváló A-, K-, magnézium-, cink- és káliumforrás. És mondanunk sem kell, hogy a ceyloni fahéj mennyei ízűvé és illatossá varázsol minden reggeli zabkását, péksüteményt vagy kávét!
Növénytani megnevezése: Cinamomum zeylanicum
Lehetséges jótékony hatásai:
- Vércukorszint javítás
- Vérnyomás normalizálás
- Emésztés javítása
- Szív egészségének megőrzése
- Gyulladásgátló
Összetevők:
100% Bio Fahéj
Tápérték (100g adagban):
Energia 887 / 216 kJ/kcal
Zsír 0,3 g
- ebből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 18,9 g
Rost 61,5 g
Fehérje 3,7 g
Só 0,2 g
Ajánlott fogyasztási adag:
Napi 1 teáskanál. Fogyasztás előtt kérjük konzultálj kezelőorvosoddal.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, és erős, közvetlen napfénytől távol tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. május