Részletes termékinformáció
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Összetétel:
köles*
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energiaérték: 1588 kJ / 383 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,03 g
Szénhidrát: 84,2 g
- amelyből cukor: 0,15 g
Fehérje: 7,8 g
Só: 0,01 g
Felhasználása:
natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Elkészítés:
Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tartandó.
Származási ország: Magyarország
Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 szeptember