Aktuális

A szőlőmagolaj
A szőlőmagolaj

Salátára is finom, de mire használhatjuk még ezt a különleges olajat? Tudd meg Pfuscher Kinga dietetikus cikkjéből!

Tovább
Nyári tippek strandoláshoz
Nyári tippek strandoláshoz
Tovább
Optimális aminosav-bevitel vegán fehérjeforrások kombinálásával

A vegánok fehérjebevitele egy sokat vitatott kérdés. A fő problémát nem is a fehérje mennyisége jelenti, hanem inkább a minősége, amit az adott élelmiszer-fehérje aminosavprofilja fejez ki. Ebben a cikkben röviden bemutatjuk az aminosavakhoz köthető alapismereteket, és 3 élelmiszer-kombinációval megmutatjuk, mennyire könnyű biztosítani minden esszenciális aminosavat növényi étrenddel.

Tovább
Naptej, vitamin
Tovább
Adj ízt a reggelednek ALPRO növényi finomságokkal!
Adj ízt a reggelednek ALPRO növényi finomságokkal!

Szeretnénk téged és mindenki mást, aki ezen a csodálatos bolygón él, arra ösztönözni, hogy nézzenek más szemmel a növényekre – ezzel is változást hozva a világba. 

Tovább
Szájápolás
Tovább
Ázsiai vegán saláta tekercs
Ázsiai vegán saláta tekercs

Egy gyors húsmentes finomság, amely vendégváró falatnak vagy előételnek is tökéletes.

Tovább
Naptej, napvitamin
Naptej, napvitamin

Adunk néhány hasznos tippet, hogy bőröd nyáron is egészséges, vonzó megjelenésű és szép maradjon.

Tovább
Mezei zsurló
Mezei zsurló

A húgyúti rendszer fontos gyógynövénye.

Tovább
A citromfűről
A citromfűről

Neked van a konyhakertedben citromfű? Ismerd meg ezt a balkonon vagy ablakpárkányon is nevelhető gyógynövényt!

Tovább
Miért szeretjük annyira a quinoát és miért érdemes beillesztened az étrendedbe?
Miért szeretjük annyira a quinoát és miért érdemes beillesztened az étrendedbe?

Ez a tápanyag dús álgabona az utóbbi évtizedekben vált egyre népszerűbbé a nyugati társadalomban, azonban Dél-Amerikában az Andok területén már az ókorban is kedvelt táplálék volt.

Tovább
A fokhagymáról
A fokhagymáról

Köztudott, hogy a fokhagyma nem csak fűszerként csodálatos, hanem egészségünkre jó hatást gyakorló hatóanyagtartalma is magas. Tudd meg mi mindenre jó!

Tovább
D3-vitamin: Napfény vitamin - mekkora mennyiséget javasol a tanácsadó?
D3-vitamin: Napfény vitamin - mekkora mennyiséget javasol a tanácsadó?

Kétféle D-vitamint különböztethetünk meg: a D2-vitamin táplálék útján jut a szervezetbe, míg a kolekalciferol (D3-vitamin) főként a bőrben keletkezik a napfény UV- B sugarainak hatására. Ezért „napfény-vitaminnak” is nevezzük ezt a zsíroldékony anyagot.

Tovább
Farsangi fánk recept (gluténmentes, laktózmentes)
Farsangi fánk recept (gluténmentes, laktózmentes)

Készíts el ezt a finom gluténmentes és laktózmentes fánkot, és díszítsd fel ízlés szerint!

Tovább
A fekete köménymag olaj
A fekete köménymag olaj

A fekete köménymag olaj többszörösen telítetlen zsírsavakat, keserű anyagokat, alkaloidokat, timokinont és sok antioxidánst, E-vitamint tartalmaz. Alkalmazási területei szerteágazóak.

Tovább
Legfontosabb nyomelemek tinédzsereknek, fejlődő szervezeteknek
Legfontosabb nyomelemek tinédzsereknek, fejlődő szervezeteknek

A hormonális változások, a gyors növekedés és a szellemi fejlődés is nagyobb fokú vitamin- és nyomelemigénnyel jár. Mit tanácsol a szakember?

Tovább
Házi granola bio alapanyagokból - és egy pohárkrém recept
Házi granola bio alapanyagokból - és egy pohárkrém recept

Pfuscher Kinga dietetikus receptjét könnyen variálhatod. Ha nem pohárkrémet készítesz belőle, akkor ajánljuk reggelire joghurttal és növényi tejjel is. Mi sokszor csak 2-3 kanállal rászórunk a zabkásánkra, hogy feldobjuk a reggelt. Próbáld ki te is!

Tovább
Erdei gombás vegán ravioli
Erdei gombás vegán ravioli

Őszi szezonális finomság, nem csak vegánoknak!

Tovább
Étrendi tippek reformélelmiszerekkel, nem csak diabéteszeseknek
Étrendi tippek reformélelmiszerekkel, nem csak diabéteszeseknek

Süle Alexandra dietetikus 7 tippje az egészséges étrend kialakításához.

Tovább
Amit a cukorbetegségről mindenkinek tudnia kell
Amit a cukorbetegségről mindenkinek tudnia kell

A cukorbetegség egy komplex anyagcsere zavar, amely esetén a szervezet szénhidrát-feldolgozó hormonjának (az inzulinnak) termelése nem megfelelő. Egyik legszembetűnőbb jele, hogy szénhidrát fogyasztást követően a vércukorszint megemelkedik. Emiatt cukorbeteg számára meghatározott mennyiségű és minőségű szénhidrátot lehet fogyasztani. 

Tovább