Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg darált pulykahús
15 dkg finomszemű zabpehely
1 tojás
1 nagyobb sárgarépa
100 g zöldborsó
só, bors, pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld (ha van friss)
A tetejére:
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál Lakshmy Cajun fűszerkeverék
1 csipet só
Elkészítés:
A darált húst keverd össze a zabpehellyel, add hozzá a tojást és az apróra vágott zöldségeket, reszeld bele a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyél bele 1-2 teáskanál fűszerpaprikát, finomra vágott petrezselymet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Ezután egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt őzgerinc-formában süsd 180 fokon 40-50 percig, amíg kicsit megpirul.
Miután megsült, óvatosan öntsd ki a formából, és kend meg a tetejét és az oldalát az olívaolajos-cajunos keverékkel.