Hozzávalók 6 főre:

  • 1 báránycomb (kb. 2 kg)
  • 150 g Naturale Vegán Vajízű Kenhető Készítmény
  • 2 fej új fokhagyma + 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Lakshmy Morzsolt Kakukkfű
  • 1 mokkáskanál zsálya
  • 8 ág friss rozmaring
  • 1 dl Biorganik 100%-os Citromlé
  • 1,5 dl jó minőségű száraz fehér bor
  • Ízlés szerint Salins Tengeri Só, Lakshmy Őrölt Fekete Bors
  •  

Menta szósz hozzávalói:

  • 1 csokor friss mentalevél
  • 2 evőkanál Abaco Extraszűz Olíva Olaj
  • 3 evőkanál Biorganik 100%-os Citromlé
  • 1 teáskanál Biorganik Agave Szirup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint Salins Tengeri Só, Lakshmy Őrölt Fekete Bors
  •  

Elkészítés:

Aprítsd fel a mentalevelet finomra, majd keverd hozzá az olívaolajat, citromlevet és az agave szirupot. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Tedd hűtőbe a szószt, amíg elkészíted a báránysültet.

Melegítsd elő a légkeveréses sütőt 180 °C-ra. Ha esetleg nem kaptál a hentesnél előre tisztított combot, akkor távolítsd el a faggyú réteget. Enyhén olvaszd meg a vaj helyettesítőt és keverd bele a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, és a zsályát. Keverd bele a tengeri sót, fekete borsot. Alaposan kend be a báránycombot a fűszeres keverékkel. Körülbelül 16 helyen, 3-4 centiméter mélyen szúrd meg a húst egy kés hegyével. A lyukakba tömködj friss rozmaring csomókat.

Tedd a báránycombot egy nagy hőálló tálba, locsold meg citromlével és fehér borral. Dobd mellé a félbevágott fokhagyma fejeket. Ezt követően fedd le a sütőedényt, majd előmelegített sütőben 1 óra 30 percig süssd. Vedd le a fedőt és pirítsd további 30 percig. Miután a bárány megpirult, vedd ki a sütőből, tedd át egy tálaló tányérra, majd alufóliával letakarva, meleg helyen pihentesd 15 percig. 

A kész bárány sültet tálald friss zöldsalátával és a lehűtött mentaszósszal.