Más néven kenyértöltelékként is ismert étel, ami az amerikai ünnepi asztal egyik elengedhetetlen eleme. Akár szó szerint töltelékként is felhasználható húsokhoz, azonban köretként is nagyon finom. 

Hozzávalók 6 személyre: 

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra és olajozz ki egy tepsit. Egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben, olívaolajon pirítsd le az apróra vágott szalonnát. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és párold kb. 5 percig. Ezután add hozzá a kockákra vágott zellert és locsold meg fehérborral. Ízesítsd sóval, borssal, tárkonnyal és kakukkfűvel. Fedd le a serpenyőt és párold 15 percig, míg a zeller megpuhul. Vedd le a fedőt, add hozzá a kockákra vágott almát és főzd további 5 percig. 

Kanalazd a keveréket egy nagyobb tálba és hagyd kihűlni. A kenyeret kockázd fel pici darabokra és add a zelleres-almás keverékhez. Üsd bele a tojást és reszeld bele egy bio citrom héját. Kézzel alaposan dolgozd össze a keveréket, majd öntsd a kiolajozott tepsibe. Oszlasd el egyenletesen. Fóliával letakarva süsd 30 percig, majd miután levetted a fóliát pirítsd további 15 percig. Tálald a sülttel és a vörösáfonya mártással.