Hozzávalók:
- 1 evőkanál Abaco extra szűz olívaolaj
- kakukkfű ízlés szerint
- 2 babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy zellergyökér
- 1 burgonya
- 1 evőkanál Ataisz Natúr Vegamix
- 1 teáskanál juharszirup
- feketebors ízlés szerint
- fél pohár Dr Oetker Creme Vega
A tálaláshoz:
- 1 teáskanál Solio szezámolaj
- zellerszár
Elkészítése:
Az olajon párold üvegesre a hagymát a sóval. Add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, sózd, majd a meghámozott és felkockázott zellert és burgonyát. Öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a vegamixet, majd fedd le. Alacsony lángon főzd kb. 30 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha puhák a zöldségek, vedd ki a babérleveleket, és botmixerrel pürésítsd a levest. Add hozzá a creme vegát, a juharszirupot és a feketeborsot, és kóstold meg - ha hiányzik valami még most pótolhatod.
Forrón tálald, 1 kanál szezámolajat rácsurgatva és vékonyra szeletelt zellerszárral díszítve.