Hozzávalók a salátához 6 főre:
- 70 g rukkola
- 50 g bébi spenót
- 40 g Kalifa aszalt vörösáfonya (55480)
- 2 evőkanál Kalifa tökmag (15601)
- 3 evőkanál Foufas Prémium görög olíva olaj (45607)
- 2 evőkanál Deto szűretlen bio gránátalma ecet (58769)
- 1 evőkanál Biorganik datolyaszirup (46002)
- 1 teáskanál Kochs Kis-Kun mustár (59186)
- Ízlés szerint Benefitt parajdi só (48821)
- Lakshmi őrölt feketebors (26956)
Elkészítése:
Mosd meg a spenótot és a rukkolát, csepegtesd le, majd keverd össze. Add hozzá a tökmagot és a vörösáfonyát. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a sziruppal, a gránátalma ecettel és a mustárral. Ízesítsd sóval, borssal. Az öntetet közvetlenül a tálalás előtt öntsd a salátára!
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház, Pécs