Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg hántolt árpa
- 2 evőkanál Ataisz natúr vega mix
- tengeri só
- 1 teáskanál Lakshmy kurkuma
- 1 póréhagyma
- 2 db közepes sárgarépa
- 5-6 db nagyobb csiperke
- Bagoila kukoricacsíra olaj
- friss koriander levél (díszítésnek pár szál)
Elkészítése:
- Az árpát alaposan mosd át, majd 1-2 órára áztasd be.
- Ezután kétszeres mennyiségű, vega mix-szel és sóval ízesített vízben főzd kb. 40 percig.
- Közben wokban hevíts fel kevés kukoricacsíra olajat, és pirítsd meg rajta a karikára vágott póréhagymát, az apró csíkokra vágott sárgarépát és gombát. Ízesítsd kurkumával és sóval, és keverd össze a főtt árpával.
- Tálaláskor apróra vágott friss koriander levéllel díszítsd.
Tipp: Az árpa szemeket felhasználás előtt érdemes egy serpenyőben megpirítani, mert így könnyebben emészthető, nő a tápértéke, és az íze is jobb lesz.