Részletes termékinformáció
Szejtán, búzahús.
Allergén:
glutén
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1587 kJ (379 kcal)
Zsír 2 g
- amelyből telített zsírsavak 2 g
Szénhidrát 5,8 g
- amelyből cukrok 0 g
Fehérje 82 g
Só 0 g
Felhasználási javaslat:
Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).
Búzahús készítése:
- A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz.
- Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük.
- Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük.
- Tovább főzzük kb. 10 percig.
- Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Ausztria