Hozzávalók 20 minipizzához:
- 500 g Első Pesti Malom teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 45 ml Abaco extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál Salins tengeri só
- 1 csomag Haas instant élesztő
- 300 ml langyos víz
Pizzafeltét:
- Barilla bazsalikomos paradicsomszósz
- Queen of Peas vegán virsli felkarikázva
- Happy Frucht mag nélküli fekete olajbogyó
- reszelt Violife olvadós növényi mozzarella
- Lakshmy oregánó
Elkészítése:
Keverd össze egy nagyobb keverő edényben a tönkölylisztet, a sót és az élesztőt. Keverd hozzá az olívaolajat és a vizet, majd dolgozd össze a tésztát a kezeddel. Amikor összeállt, egy enyhén lisztezett munkafelületen dagaszd a tésztát kb. 10 percen át. Amikor már a tészta sima és rugalmas, rakd át egy nagyobb tálba és kb. 45 percig keleszd meleg helyen. Kelesztés után borítsd ki egy lisztezett munkalapra és még egyszer óvatosan gyúrd át a tésztát.
Melegítsd elő a sütőt 250 °C-ra. Oszd 20 egyenlő részre a tésztát és formálj gombócokat. Belisztezett munkafelületen nyújtsd vékonyra a tésztát. Tedd a tésztakarikákat egy kiolajozott tepsibe. Ezután kend meg őket paradicsomszósszal, rakd rá a virsli karikákat, a fekete olajbogyót, szórd meg oregánóval és süsd 5-6 percig. Vedd ki a sütőből, szórd meg a vegán mozzarella sajt helyettesítővel, és 2-3 perc alatt süsd készre a minipizzákat.