Hozzávalók 6 személyre: 

Elkészítése
A káposztaleveleket sós vízben főzd puhára. A levelek vastag ereit éles késsel vékonyítsd el, hogy könnyebben megtölthesd őket. A töltelékhez az átválogatott, átszűrt lencsét főzd puhára enyhén sós vízben, majd szűrd le. Áztasd be a szárított shii-take gombát forró vízbe, míg megpuhul és megduzzad. Öntsd le róla a vizet és aprítsd fel kockákra. Vágd kockákra a friss csiperkegombát is. 

Egy serpenyőben, olíva olajon enyhén pirítsd meg a zúzott fokhagymát, add hozzá a csiperke és a shii-take gombát. Amikor a gombának már van egy kis színe, akkor hozzáadjuk az előfőzött lencsét, az előfőzött jázminrizst, a fenyőmagot és a lenmagtöretet. Ízesítsd szójaszósszal, sóval, borssal, piros paprikával és a többi fűszerrel. 

Az így kapott tölteléket töltsd a káposztalevelekbe. Egy levélhez körülbelül egy közepes fasírtnyi mennyiséget használj fel a töltelékből. Igyekezz ne túl tölteni őket, mert különben kiszakadnak a sütés során. Egy magasfalú sütőedényt olajozz ki, majd rendezd el a töltöttkáposztákat az alján. Rejts közé pár babérlevelet. Szórd meg egyenletesen finomra vágott vöröshagymával, majd öntsd le az egészet paradicsomlével. Szórd meg sóval, borssal. Lefedve süsd készre 1 óra alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben. Végül a sütőből kivéve lefedve pihentesd fél órát. Vegán tejfölhelyettesítővel tálald.