Összetevők: (6 adaghoz):
- 300g bulgur
- 300g vöröslencse
- 200g shiitake
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors
- oregánó, bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 1kg kelkáposzta
- 2dl paradicsompüré
- 3dl vegaföl
- 200g reszelt sajt
- 3evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A vöröslencsét előtte este áztassuk be.
Kezdő lépésként sós vízben külön megfőzzük a bulgurt és a vöröslencsét.
A kelkáposztát ujjnyi vastagságra felcsíkozzuk (a torzsáját szedjük ki) és sós vízben addig főzzük amíg össze nem esik, ezután szűrjük le.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd olívaolajon pirítsuk le. Adjuk hozzá a felszeletelt shiitake gombát és pároljuk egy 5percig. Ezután adjuk hozzá a bulgurt és a vöröslencsét. Forgassuk jól össze, majd jöhetnek rá a zöldfűszerek, só, bors, pirospaprika, fűszerkömény. Legvégül öntsük rá a paradicsompürét és forraljuk össze.
Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, majd kezdjük el a rétegezést. A bulguros keveréket osszuk két részre, a kelkáposztát háromra. Alulra megy egy réteg kelkáposzta, majd bulguros keverékünk fele, majd megint egy réteg káposzta, újra a bulguros keverék és legvégül káposzta. Az egészet kenjük meg vegaföllel, szórjuk meg reszelt növényi sajttal, és süssük 180 fokon ameddig a sajt rápirul (kb. 20-30 perc).
Jó étvágyat kívánunk!