Hozzávalók 9 db fánkhoz:
- 75 g Benefitt Nádcukor
- 2 csapott teáskanál Biomenü Ceyloni Fahéj őrölt
- 200 g Éden Prémium Bake Free Lángos-Fánk Lisztkeverék
- ½ teáskanál Haas Natural Gluténmentes Sütőpor
- 1 evőkanál Benefitt Nádcukor
- 1 csomag Haas Natural Gluténmentes Vaníliáscukor
- 1 csipet Benefitt Himalája só
- 120 ml langyos The Bridge Gluténmentes Zabital
- 1 evőkanál olvasztott Trigramm Kókuszzsír és további kókuszzsír a sütéshez
- Gabiyo Áfonyalekvár
Elkészítése:
Készítsd elő a fahéjas nádcukrot, szórd bele egy laposabb tányérra. Tedd félre, a sütést követően lesz erre szükséged.
Ezután keverd össze a lisztkeveréket, a sütőport, az egy evőkanálnyi nádcukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Ez után add hozzá a langyos tejhelyettesítőt és az egy evőkanálnyi olvasztott kókuszzsírt. A zsiradék ne legyen túl meleg, csak éppen langyos. Az összetevőket keverd össze alaposan, majd tedd félre a tésztát és pihentesd 5 percig.
Két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra. Ezt követően egy kb. 8 cm átmérőjű pohárral szaggasd ki a fánkokat, majd a tésztakorongok közepét is egy kisebb, kb. 3 cm átmérőjű pohárkával.
A kókuszzsírt hevítsd fel 170 °C-ra, majd oldalanként süssd aranybarnára a fánkokat 2-2 perc alatt. A megsült fánkokat szedd papírtörlőre. Miután a papírtörlő felszívta a felesleges olajat, mártsd bele a fánkok tetejét a fahéjas cukorba és tálald áfonyalekvárral.
Szerző:
Pfuscher Kinga dietetikus
Herbaház Pécs