3. nap reggeli: Chia puding


A chia mag szuperélelmiszernek számít, mert többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, mint az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak. Ezen kívül gazdagon található benne természetes rost, fehérje és ásványi anyag, mint például kálcium és magnézium. 


Hozzávalók:
1 bögre fekete tea
1/4 teáskanál fahéj
1/8 teáskanál feketebors
1/8 teáskanál szegfűszeg
2 evőkanál méz
1/4 bögre tej
1/4 bögre chia mag
Friss bogyós gyümölcsök


Elkészítése:
1. Készítsük el a teát, majd tegyük egy kisebb tálba
2. Adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, mézet és keverjük jól össze őket. 
3.Adjuk hozzá a tejet, a chia magokat és keverjük jól össze.
4. Ezután takarjuk le és tegyük a hűtőbe
5. Fél óra múlva vegyük ki, keverjük meg és hűtsük még 1 órát
6. Ha kész, szedjük ki tálakba és a tetejére tegyünk friss bogyós gyümölcsöket

 

3. nap ebéd: Kacsamell saláta körtével és rukkolával


A körtének nagyon magas az ásványi anyagtartalma, így érdemes fogyasztanunk belőle a hűvös időszakban, hogy segítségével megelőzzük a betegségeket.



Hozzávalók:
•    2 db fiatal pecsenye kacsamell, bőr és csont nélkül (30 dkg)
•    3-4 cm gyömbérgyökér (vagy 1 tk szárított, őrölt)
•    1 gerezd fokhagyma
•    3 ek kókuszzsír
•    só
•    2 nagyobb körte (40-50 dkg, keményebb téli körte)
•    2 salotta (vagy 4-5 dkg édes hagyma)
•    1/2 citrom leve
•    1 tk Xilit
•    5 marék rukkola ( 100 gr)
•    2 ek olívaolaj
•    2 ek sűrű, édes balzsamecet
•    2 szelet rozskenyér


Elkészítése:
1.    A kacsamellet szeleteleljük fel egy centis csíkokra. 
2.    Reszeljük rá a gyömbért és dobjunk mellé egy gerezd meglapított fokhagymát.
3.    A körtéket hámozzuk meg, a magházukat vágjuk ki, majd hosszában szeleteljük fel és locsoljuk meg a citrom levével.
4.    A rukkolát és a salottát aprítsuk finomra, vágjuk a kenyeret kis kockákra.
5.    Ezután egy nagyobb teflon serpenyőben hevítsük fel a zsír felét és mérsékelt lángon süssük színesre benne a kenyérkockákat. 
6.    Ha kész, tegyük félre, és a maradék zsíron két perc alatt süssük meg rajta a kacsamell csíkokat. Sütés közben sózzuk, rázogassuk. 
7.    Alufóliával takarjuk le és tartsuk melegen tálalásig. 
8.    Ezután a kacsa helyére dobjuk a körtét és a salottát, majd mérsékelt lángon, időnként rázogatva addig süssük, amíg enyhén a cukor a körtére karamellizálódik.
9.    Végül a rukkolát forgassuk össze a körtével és a kacsahússal, locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel, a tetejére pedig szórjunk ropogós kenyérkockákat.

3. nap vacsora: Tepsis rakott zöldség

A padlizsán ideális a fogyókúrázók számára, mivel víztartalma magas, míg kalóriatratlma alacsony. Természetes, nyers formában is finom.

Hozzávalók:
•    50 dkg paradicsom
•    30 dkg padlizsán
•    30 dkg cukkini
•    4 evőkanál olívaolaj
•    4 dl kókusztejszín
•    bors
•    rozmaring
•    oregánó
•    kakukkfű

Elkészítés:
1.    Forraljunk vizet, és a paradicsomot néhány pillanat erejéig áztasuk bele,így könnyedén letudjuk húzni a héját. 
2.    A többi zöldséget is hámozzuk meg, majd mindegyiket szeleteljük fel. 
3.    A tejszínt fűszerezzük borssal, rozmaringgal, oregánóval és kakukkfűvel.
4.    Egy tepsit olajozzunk ki, fektessük bele a paradicsom egy részét, és öntsük rá egy kevés tejszínes szószt.
5.    Folytassuk a rétegezést a cukkinivel és a padlizsánnal, és minden réteget locsoljunk meg kevés mártással.
6.    Végül a maradékparadicsomot terítsük szét a tetején, és a maradék tejszínnel öntsük nyakon. 
7.    Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben süssük fél órát.

Szerezd be a hozzávalókat a HerbaHázban!

Olvasd el a diéta első és második részét!