3. nap reggeli: Chia puding
A chia mag szuperélelmiszernek számít, mert többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, mint az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak. Ezen kívül gazdagon található benne természetes rost, fehérje és ásványi anyag, mint például kálcium és magnézium.
Hozzávalók:
1 bögre fekete tea
1/4 teáskanál fahéj
1/8 teáskanál feketebors
1/8 teáskanál szegfűszeg
2 evőkanál méz
1/4 bögre tej
1/4 bögre chia mag
Friss bogyós gyümölcsök
Elkészítése:
1. Készítsük el a teát, majd tegyük egy kisebb tálba
2. Adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, mézet és keverjük jól össze őket.
3.Adjuk hozzá a tejet, a chia magokat és keverjük jól össze.
4. Ezután takarjuk le és tegyük a hűtőbe
5. Fél óra múlva vegyük ki, keverjük meg és hűtsük még 1 órát
6. Ha kész, szedjük ki tálakba és a tetejére tegyünk friss bogyós gyümölcsöket
3. nap ebéd: Kacsamell saláta körtével és rukkolával
A körtének nagyon magas az ásványi anyagtartalma, így érdemes fogyasztanunk belőle a hűvös időszakban, hogy segítségével megelőzzük a betegségeket.
Hozzávalók:
• 2 db fiatal pecsenye kacsamell, bőr és csont nélkül (30 dkg)
• 3-4 cm gyömbérgyökér (vagy 1 tk szárított, őrölt)
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 ek kókuszzsír
• só
• 2 nagyobb körte (40-50 dkg, keményebb téli körte)
• 2 salotta (vagy 4-5 dkg édes hagyma)
• 1/2 citrom leve
• 1 tk Xilit
• 5 marék rukkola ( 100 gr)
• 2 ek olívaolaj
• 2 ek sűrű, édes balzsamecet
• 2 szelet rozskenyér
Elkészítése:
1. A kacsamellet szeleteleljük fel egy centis csíkokra.
2. Reszeljük rá a gyömbért és dobjunk mellé egy gerezd meglapított fokhagymát.
3. A körtéket hámozzuk meg, a magházukat vágjuk ki, majd hosszában szeleteljük fel és locsoljuk meg a citrom levével.
4. A rukkolát és a salottát aprítsuk finomra, vágjuk a kenyeret kis kockákra.
5. Ezután egy nagyobb teflon serpenyőben hevítsük fel a zsír felét és mérsékelt lángon süssük színesre benne a kenyérkockákat.
6. Ha kész, tegyük félre, és a maradék zsíron két perc alatt süssük meg rajta a kacsamell csíkokat. Sütés közben sózzuk, rázogassuk.
7. Alufóliával takarjuk le és tartsuk melegen tálalásig.
8. Ezután a kacsa helyére dobjuk a körtét és a salottát, majd mérsékelt lángon, időnként rázogatva addig süssük, amíg enyhén a cukor a körtére karamellizálódik.
9. Végül a rukkolát forgassuk össze a körtével és a kacsahússal, locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel, a tetejére pedig szórjunk ropogós kenyérkockákat.
3. nap vacsora: Tepsis rakott zöldség
A padlizsán ideális a fogyókúrázók számára, mivel víztartalma magas, míg kalóriatratlma alacsony. Természetes, nyers formában is finom.
Hozzávalók:
• 50 dkg paradicsom
• 30 dkg padlizsán
• 30 dkg cukkini
• 4 evőkanál olívaolaj
• 4 dl kókusztejszín
• bors
• rozmaring
• oregánó
• kakukkfű
Elkészítés:
1. Forraljunk vizet, és a paradicsomot néhány pillanat erejéig áztasuk bele,így könnyedén letudjuk húzni a héját.
2. A többi zöldséget is hámozzuk meg, majd mindegyiket szeleteljük fel.
3. A tejszínt fűszerezzük borssal, rozmaringgal, oregánóval és kakukkfűvel.
4. Egy tepsit olajozzunk ki, fektessük bele a paradicsom egy részét, és öntsük rá egy kevés tejszínes szószt.
5. Folytassuk a rétegezést a cukkinivel és a padlizsánnal, és minden réteget locsoljunk meg kevés mártással.
6. Végül a maradékparadicsomot terítsük szét a tetején, és a maradék tejszínnel öntsük nyakon.
7. Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben süssük fél órát.