Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 nagyobb burgonya
- 50 g sárgarépa
- 50 g lilahagyma
- 50 g füstölt tofu
- 50 g kápia paprika
- 1,5 dl vegaföl
- só, bors
- 10 dkg reszelt növényi cheddar ízesítésű sajt
Elkészítés:
Irdaljuk be a burgonyákat (óvatosan kb a felső 1/3áig), sózzuk, majd 180 fokon 20-25 percet süssük (tűpróbáig amíg meg nem puhul).
Közben a zöldségeket és a tofut apró kockára vágjuk.
Ha puhák már a burgonyák, vágjuk le a tetejüket, és vájjunk beléjük mélyedést. A krumpli kikapart részét keverjük össze a tejföllel és a többi kockára vágott alapanyaggal, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd töltsük meg a keverékkel a burgonyákat. Szórjunk rájuk bőségesen reszelt cheddar sajttot. 180 fokon addig sütjük amíg a sajt rápirul a tetejükre.
Tipp: Elkészíthetjük mexikói jellegű töltelékkel, vagy éppen gombapörkölttel is.
Tipp 2.: Édesburgonyába vagy cukkinibe is tölthetjük!