Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g lilahagyma
  • 50 g füstölt tofu
  • 50 g kápia paprika
  • 1,5 dl vegaföl
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt növényi cheddar ízesítésű sajt
  •  

Elkészítés:

Irdaljuk be a burgonyákat (óvatosan kb a felső 1/3áig), sózzuk, majd 180 fokon 20-25 percet süssük (tűpróbáig amíg meg nem puhul). 

Közben a zöldségeket és a tofut apró kockára vágjuk. 

Ha puhák már a burgonyák, vágjuk le a tetejüket, és vájjunk beléjük mélyedést. A krumpli kikapart részét keverjük össze a tejföllel és a többi kockára vágott alapanyaggal, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd töltsük meg a keverékkel a burgonyákat. Szórjunk rájuk bőségesen reszelt cheddar sajttot. 180 fokon addig sütjük amíg a sajt rápirul a tetejükre.

 

Tipp: Elkészíthetjük mexikói jellegű töltelékkel, vagy éppen gombapörkölttel is.

Tipp 2.: Édesburgonyába vagy cukkinibe is tölthetjük!