Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db fürj
- 4 szelet Schär classic gluténmentes fehér kenyér (37596)
- 5 db fürjtojás
- 0,5 dl tejszín Ecomil bio kesutejszín (47592)
- 3 dkg Alsan növényi margarin (53574)
- Benefitt parajdi só (48821)
- ½ kávéskanál Lakshmi őrölt szerecsendió (26612)
- ½ kávéskanál Lakshmi őrölt fehérbors (17843)
- 4 teáskanál Lakshmi morzsolt petrezselyem (23816)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A gluténmentes kenyeret áztasd be a kesutejszínbe. Add hozzá a fürjtojásokat, 1 kávéskanál morzsolt petrezselymet, az őrölt szerecsendiót, sózd és borsozd ízlés szerint. Zúzz bele egy gerezd fokhagymát, majd tedd félre kicsit a masszát pihenni. A tisztított fürjeket kívül-belül ízesítsd sóval, borssal. Vajazz ki egy akkora tepsit, amiben kényelmesen elférnek. Ezután töltsd meg a fürjeket a masszával, és fektesd a tepsibe őket. Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 40 perc alatt süsd, míg a bőre megpirul. A körethez tisztítsd meg a burgonyákat, kockázd fel és sós vízben főzd meg. Vágj apróra 2 gerezd fokhagymát, pirítsd le a margarinon, add hozzá a burgonyát, és szórd meg sóval és 3 teáskanál morzsolt petrezselyemmel. Használhatsz friss petrezselymet is, azzal még intenzívebb ízt érhetsz el!
Szerző:
Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út