Hozzávalók 6 személyre:
- 800 g sárgarépa
- 800 g cékla
- 3 evőkanál Abaco extraszűz olíva olaj
- 4 evőkanál Lune de Miel Maple Joe kanadai juharszirup
- 40 g Greenmark kandírozott narancshéj
- 1 mokkáskanál Lakshmy kakukkfű
- Só, bors
Az öntethez:
- 2 evőkanál Pietro Coricelli balzsamecet
- 2 evőkanál Abaco extraszűz olíva olaj
- 1 evőkanál Lune de Miel Maple Joe kanadai juharszirup
- 1 teáskanál Lakshmy őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál Lakshmy édes fűszerpaprika
- Késhegynyi Lakshmy kurkuma
- Csipet só
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd egynletesen eloszlatva helyezd rá a szeletelt sárgarépát és a kockákra vágott céklát. Locsold meg a zöldségeket olíva olajjal, juharsziruppal, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel. Egy spatulával keverd össze a zöldségeket, hogy minden darabot bevonjon az olaj. Az előmelegített sütőben süsd 35 percig, míg a zöldségek puhák lesznek és enyhén karamelizálódnak. Vedd ki a sült zöldségeket a sütőből és hagyd kihűlni. Keverd össze az öntet hozzávalóit, majd rakd félre. Keverd össze a sült céklát és a sült sárgarépát vegyes zöld salátával és közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá az öntetett, forgass bele kandírozott narancshéjat.
Tipp: vegán feta sajttal még finomabb!