A tojáslikőrnek egy napi állás kötelező, de ha igazán finomat szeretnénk akkor egy hétre dugjuk el a hűtő belsejébe, hogy kellően összeérjenek az ízek.<3
Hozzávalók:
- 5 tojás sárgája
- 30 dkg eritrit vagy más édesítőszer
- 1 rúd vanília/ kivonat/ por
- 4 dl (vaníliás) rizsital
- 2 dl rizstejszín/ krém
- 1,5 – 2 dl vodka
Elkészítés:
1. A tejet, tejszínt és a vaníliarúd kikapart magját, valamint a vanília rudat összeforraljuk és elkeverjük benne az édesítőszer felét. Hagyjuk kihűlni.
2. Keverjük habosra a cukor másik felét a tojások sárgájával. Amint kihűlt a tejes keverékünk, egy szűrő segítségével öntsük a tojásos masszára és kézi habverővel jól keverjük össze.
3. Utolsó lépésként adjuk hozzá a vodkát (kóstoljuk meg, kell-e bele a 2 dl vagy kevesebb is elég) és már készen is vagyunk, tölthetjük az üvegekbe.
4. Tegyük hűtőbe és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek! Kiöntés előtt mindenképp rázzuk fel, mert a vaníliamagok leülnek az aljára.
Tipp1: adagoljuk kis üvegekbe és ajándékozzuk locsolóknak. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert gyorsan fog fogyni.;)
Tipp2: ha forralás előtt 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport keverünk hozzá, csokoládés változatot készíthetünk belőle.
Gyere be áruházainkba és válogass kedvedre a hozzávalókhoz vagy rendelj webshopunkon a www.herbahaz.hu - n!
További Húsvéti receptekért kattins ide:
Mindenmentes kókuszos álom
Quinoás kenyér
Céklás humusz
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel
Mindenmentes kókuszgolyó