Hozzávalók 6 személyre:
- 1 evőkanál Abaco extraszűz olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb kaliforniai paprika
- 1 bögrényi pürésített sütőtök
- 1 konzerv Rosso Gargano kockázott paradicsom
- 1 teáskanál Lakshmy édes paprika
- 1 teáskanál Lakshmy őrölt római kömény
- ½ mokkáskanál Fűszerész tört jalapeno chili
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Öntöttvas (sütőben is használható) serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat.
Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pirítsd 2 percig kevergetés mellett. Majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a kockára vágott kaliforniai paprikát. Ízesítsd sóval, borssal római köménnyel, fűszerpaprikával és ízlés szerint tört chilivel, majd pirítsd további 4 percig. Öntsd rá a paradicsom konzervet és a sütőtök pürét, majd főzd még kb. 10 percig.
Ezután üsd bele a tojásokat egyesével a keverékbe, mégpedig úgy, hogy a keverő lapáttal kis fészkeket alakítasz ki a paradicsomos szószban. Végül az előmelegített sütőben süsd 10 percig.
Melegen, friss kenyérrel tálald.