Hozzávalók 6 személyre:
- 1 evőkanál Trigramm kókusz zsír
- 1 db kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 180 g Ataisz lencse
- 750 ml víz
- 1 teáskanál Lakshmy őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál Lakshmy oregánó
- ½ teáskanál Lakshmy édes fűszerpaprika
- 1 teáaskanál Salins tengeri só
Összeállításhoz szükséges lesz:
- 1 csomag Mission sokmagvas tortilla wrap
- 1 doboz Lunter sülthagymás szendvicskrém
- sajt vagy vegán sajt
- jégsaláta és kalifornia paprika apróra vágva
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy lábasban hevíts fel kevéske kókuszzsírt, majd kb. 5 percig pirítsd az apróra vágott hagymát. Add hozzá a Add hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket és további fél percig pirítsd állandó kevergetés mellett. Add hozzá a barna lencsét, majd öntsd fel 750 ml vízzel. Forrald fel, majd vedd vissza a hőt és gyöngyözve főzd 20 percig. Az edényt ez alatt ne fedd le.
Amikor a lencse megfőtt, öntsd le róla a felesleges folyadékot. A tortillákat kend meg a szendvicskrémmel, halmozz rá a lencséből és a csíkokra vágott jégsalátából, és a többi zöldségből, majd tegyél rá egy kis sajtot és tekerd fel, mint egy burritót. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd tedd bele a tekercseket, és mindkét oldalukat pirítd meg.
Tipp: Olvassz rá sajtot, és tálald Nacho chipssel és avokádókrémmel!