Részletes termékinformáció
A sütőtök nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló és egészséges zöldség, amely számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. A sütőtököt sajnos hazánkban is leginkább az őszi-téli időszakban fogyasszák, pedig egy rendkívül egészséges és kiváló tápanyagforrás, melyhez nálunk egész évben hozzájuthat kíméletesen porított formában!
- A sütőtök gazdag vitaminokban (különösen, A-, C-, E és B-vitaminokban), ásványi anyagokban, mint például a kálium, a magnézium és a réz.
- A sütőtök tele van antioxidánsokkal, különösen béta-karotinnal, amely az A-vitamin előanyaga.
- A sütőtökben található nagy mennyiségű A-vitamin (béta-karotinból átalakulva) kulcsfontosságú a szem egészségének megőrzésében. Hozzájárulhat a jó látáshoz, különösen gyenge fényviszonyok mellett, és segíthet megelőzni az időskori makuladegenerációt és a szürkehályog kialakulását.
- A sütőtökben található antioxidánsok segíthetnek a rákos sejtek növekedésének gátlásában, különösen a tüdő, prosztata és vastagbélrák megelőzésében lehet szerepe.
Összetevők:
100% sütőtök
Gluténmentes és tejmentes termékeket előállító üzemben csomagolva. Csomagolás: aromazáró, visszazárható
Felhasználás:
Ételek ízesítésére, sütéshez, főzéshez.
Krémlevesek készítéséhez, sütemények (muffinok, torták, piték, kekszek). Kiváló alapanyaga lehet különböző tésztáknak, pl.: gnocchi, derelye. Az íze rendkívül jól harmonizál fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, curryvel.
Felhasználható még smoothiekban, reggelinél joghurtba belekeverve.
(Személyes kedvencünk a sütőtökös rizottó, kevés fehérborral megbolondítva.)
Tárolási feltételek:
száraz, hűvös helyen, felbontás után visszazárt csomagolásban tárolandó!
Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, hozzáadott cukormentes, hozzáadott zsiradékmentes, tartósítószermentes, mesterséges színezékmentes, glutamátmentes, GMO mentes.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024. szeptermber