Hozzávalók:
- 220 g sült kápia paprika
- 120 g Kalifa kesudió
- 2 evőkanál Abaco extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál Biorganik citromlé
- 2 evőkanál Benefitt sörélesztő pehely
- 1 teáskanál Benefitt rózsaszín finom himalája só
- Egy csipet Lakshmy kakukkfű, őrölt fekete bors
- leheletnyi Lakshmy őrölt chili
Elkészítése:
Minimum 2 órára vagy éjszakára áztasd be a kesudiót. Negyedeld fel a sültpaprikákat és tedd egy nagy teljesítményű késes aprítóba vagy turmixgépbe. A beáztatott kesudiót csepegtesd le és add hozzá a sültpaprikához. Egy kisebb lábosba hevítsd fel az olíva olajat közepes lángon. Szórd bele a szeletelt fokhagymát és egy percig pirítsd. A pirított fokhagymát is add a keverékhez. Ízesítsd sóval, citromlével, sörélesztő pehellyel, borssal, esetleg egy kevéske chili porral.
Először alacsony fokozaton kapcsold be az aprítót, majd közepes fokozaton krémesítsd a keveréket, míg sima szószt nem kapsz.