Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg Natural fekete beluga lencse (56049)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál Foufas Prémium görög olíva olaj (45607)
  • 2 szál újhagyma
  • 1,5 teáskanál Chion görög tengeri só (57494)
  • fél kévéskanál Lakshmi őrölt fehérbors (17843)
  • friss petrezselyemzöld 
  • 1 kávéskanál Lakshmi egész feketebors (26953)
  • 3 db Lakshmi egész babérlevél (26940)
  • 1db vöröshagyma

 

Elkészítése:
A lencsét a főzés előtti estén áztasd be vízbe. A beáztatott lencsét 1 kávéskanál egész fekete borssal, 3db babérlevéllel, 1 teáskanál tengeri sóval és egy félbevágott vöröshagymával rakd fel főni. Amikor kész, öntsd le a levét, távolítsd el a babérlevelet és az egész feketeborsot. A sárgarépákat tisztítsd meg és a zöldséghámozó segítségével vágj belőle csíkokat. Egy serpenyőben (a legjobb egy wok erre a célra) pirítsd le a sárgarépacsíkokat és az újhagymát 1 evőkanál olívaolajon. Reszelj bele 2 gerezd fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal. Önts alá egy fél deci vizet majd közepes lángon fedő alatt addig párold, amíg a répa kicsit megpuhul. Add hozzá a leszűrt lencsét, locsold meg 1 evőkanál olíva olajjal, apríts rá friss petrezselyemlevelet és tálalhatod is.

 

Szerző:

 

Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út