Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg Natural fekete beluga lencse (56049)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál Foufas Prémium görög olíva olaj (45607)
- 2 szál újhagyma
- 1,5 teáskanál Chion görög tengeri só (57494)
- fél kévéskanál Lakshmi őrölt fehérbors (17843)
- friss petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál Lakshmi egész feketebors (26953)
- 3 db Lakshmi egész babérlevél (26940)
- 1db vöröshagyma
Elkészítése:
A lencsét a főzés előtti estén áztasd be vízbe. A beáztatott lencsét 1 kávéskanál egész fekete borssal, 3db babérlevéllel, 1 teáskanál tengeri sóval és egy félbevágott vöröshagymával rakd fel főni. Amikor kész, öntsd le a levét, távolítsd el a babérlevelet és az egész feketeborsot. A sárgarépákat tisztítsd meg és a zöldséghámozó segítségével vágj belőle csíkokat. Egy serpenyőben (a legjobb egy wok erre a célra) pirítsd le a sárgarépacsíkokat és az újhagymát 1 evőkanál olívaolajon. Reszelj bele 2 gerezd fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal. Önts alá egy fél deci vizet majd közepes lángon fedő alatt addig párold, amíg a répa kicsit megpuhul. Add hozzá a leszűrt lencsét, locsold meg 1 evőkanál olíva olajjal, apríts rá friss petrezselyemlevelet és tálalhatod is.
Szerző:
Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út