Hozzávalók 6 személyre:
- 3 evőkanál Abaco extraszűz olívaolaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1,5 dl jó minőségű, száraz fehérbor
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 1 teáskanál Lakshmy snidling
- 2 liter halalaplé vagy zöldségalaplé
- Csipetnyi Lakshmy cayenne bors
- Csipetnyi Lakshmy sáfrány
- 600 g harcsa filé
- 3 db paradicsom
- 200 ml Kara UHT kókuszkrém
- 1 db bio citrom leve
- Pár szelet Balviten szénhidrát csökkentett kenyér
Elkészítése:
Hevítsd fel közepes lángon az olívaolajat egy lábosban. Szórd bele az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, felaprított kaliforniai paprikát, és 3-4 percig párold. Add hozzá a száraz fehérbort és főzd 1 percig. Ízesítsd citrom reszelt héjával, sáfránnyal, és snidlinggel. Főzd 2-3 percig, majd add hozzá az alaplevet és a cayenne borsot. Forrald fel, majd vedd vissza a hőmérsékletet és főzd 25 percig.
Add hozzá a harcsafilét és addig főzd, míg megpuhul. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Közben a paradicsom héját és magjait távolítsd el, vágd kockákra, majd add a leveshez. Ennek 5 perc főzési idő kell.
Öntsd bele a kókuszkrémet és forrald fel a levest. Végül frissen facsart citromlével ízesítsd és melegen, pirított szénhidrátcsökkentett kenyérrel tálald.